Pristagare i Konstruktionsuppdraget 2024

Grattis till spektakulära kedjereaktioner!

Närmare 60 klasser från hela Sverige har arbetat hårt under läsåret för att skapa den mest innovativa, underhållande och spektakulära kedjereaktionen som slutar med att en korv läggs i ett bröd. Många av projekten var välgjorda med mycket kreativa och oväntade lösningar. Man kan konstatera att det var en jämn kamp om platserna på prispallen. Här presenteras de tre bästa, enligt eleverna själva och Teknikåttans jury.

1:a pris Lillåns Skola 8E

En kedjereaktion med många olika steg av olika karaktär som får korven att hamna i brödet. Konstruktionen är byggd av flera sammankopplade moduler och får plats i det begränsade utrymmet som ett klassrum ger.


2:a pris Björkvallsskolan 8C

Kedjereaktionen bygger på en enkel men rolig och färgglad design på en liten yta. De olika delarna i kedjereaktionen som får korven att hamna i brödet förklaras och även misslyckanden visas som en del av konstruktionsprocessen. 

https://youtu.be/KRga-YQvE1Y

3:e plats Hallens kyrkskola åk 8

Den stora ytan utnyttjas till ett imponerande bygge med många olika steg i kedjereaktionen. Samarbetet med aktörer utanför skolan ger eleverna en inblick i användningen av tekniska lösningar i praktiken. 


Stort tack till alla som deltog!